top of page

Filmfestival Terschelling maakt van film kijken een beleving... 

Alleen helaas ook in 2021, net als 2020, niet...

 

FILMFESTIVAL TERSCHELLING 2021 GEANNULEERD
In september en oktober hebben we lang gedacht dat we in november weer een fijn, knus, ongedwongen en verbindend filmfestival konden neerzetten met films die verrassen, verbazen, ontroeren en je soms ook kwaad kunnen maken. We leven nu al ruim anderhalf jaar in een tijd die ons ook verrast, ons vaak verbaast, dan weer ontroert en zelfs soms kwaad maakt. Het leven is blijkbaar net een film. En meestal loopt die film goed af.

Maar jij weet ook dat er films zijn met een slecht einde. Je voelt halverwege de film al dat het niet goed gaat en je hoopt dan, vaak tegen beter weten in, dat er toch een uitweg is. Je blijft zitten kijken in spanning en het zweet breekt je nog uit ook. En dan opeens, nog best onverwacht ook, is het opeens voorbij. De aftiteling loopt en jij ligt uitgeteld in je stoel. Als je om je heen kijkt, zie je dat je niet de enige bent die het even niet meer begrijpt.

Coronamaatregelen & maatschappelijke verantwoordelijkheid
Er waren al een aantal restricties (coronamaatregelen) en deze week kwamen er nog wat bij. En het vooruitzicht op korte termijn is dat het voor de komende tijd nog veel ingewikkelder wordt. Daarom hebben we na intensief overleg met allerlei instanties met pijn in ons hart besloten dat het niet mogelijk is om een waardevol filmfestival te kunnen organiseren dit jaar.

We zijn er zo dichtbij! Het programma is klaar. We hebben een fantastische poster. De voorbereidingen lopen gesmeerd en iedereen is enthousiast en klaar voor een mooi festival. Maar vorige week kregen we de eerste signalen dat het moeilijk zou worden. En daarnaast voelen we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor onze bezoekers en de bewoners van Terschelling.

Naar voren kijken
We begrijpen dat jullie je er, net als wij, al op hadden verheugd om half november heerlijk te kunnen genieten van vijfenveertig mooie verhalen. Maar de realiteit dwingt ons anders. En laten we daarom naar voren kijken. Naar wat morgen ons brengt, naar wat voor tofs er volgend jaar kan aanspoelen op dit heerlijke eiland.

Laten we afspreken dat we elkaar volgend jaar zomer gaan ontmoeten. Bij TOF. Terschelling Openlucht Filmfestival. Van 5 tot en met 14 augustus 2022. Dan zorgen wij voor films die opnieuw verrassen, verbazen en ontroeren. En we beloven dat ze allemaal, stuk voor stuk, een fantastisch einde hebben.

Blijft over dat we hopen dat jullie gezond blijven. Het goed met elkaar hebben. En lief zijn voor elkaar.

Dus tot volgend jaar.

Met een dikke zoen van
Hannalien, Floor, Enny, Aljo, Iemke, Peer, Kirsten en Walter

bottom of page