top of page

Filmlocaties

Zoals elk jaar bouwen we een aantal locaties om tot knusse filmzaal. De filmzalen bevinden zich op West-Terschelling, allemaal op loopafstand van elkaar. Op die manier kun je gemakkelijk van de ene film naar de andere film lopen, ook wanneer je een vol filmprogramma hebt. Met uitzondering van de locatie van de Special natuurlijk, dat blijft een verrassing. Wel melden we een vertrekpunt in de tekst van de Special, dus check dit goed!

 

Theater West End

In het knusse theater en bioscoop op West-Terschelling is Gerrit jullie gastvrije en vrolijke gastheer. Uiteraard herkenbaar aan de excentrieke bioscoopjas. Sinds 2018 runnen Gerrit en zijn vriendin Robin dit theater met veel plezier. 

 

De Kraak

Deze voormalig gereformeerde kerk wordt ook wel gebruikt voor exposities, maar is daarnaast voornamelijk kantoor voor een evenementenbureau. Speciaal voor Filmfestival Terschelling wordt alles (letterlijk) aan de kant gezet en is het pand ineens een knusse bioscoopzaal. 

 

Doopsgezinde Kerk

Een pittoresk kerkje in de Molenstraat met niet de ‘standaard looks’ van een kerk. Het wordt ook wel het Schuilkerkje genoemd omdat aan de buitenkant niet te zien is dat het een kerk is.  

 

Dorpshuis Ons Huis

Het dorpshuis van het eiland waar verschillende activiteiten worden georganiseerd en waar exposities tentoon worden gesteld. Tijdens het filmfestival mogen we deze locatie ombouwen tot fijne bioscoopzaal met een prachtig groot scherm!  

 

Westerkerk

Een monumentale protestantse kerk die is gebouwd in 1663 en vandaag de dag nog steeds in gebruik is. Wanneer je met de veerboot het eiland Terschelling nadert, kun je het torentje van de Westerkerk al boven de huizen zien uitsteken. Tijdens het filmfestival mogen we deze mooie kerk omtoveren tot filmzaal. 

Het Raadhuis | Film & Food

Gevestigd in het oude raadhuis aan de Torenstraat schittert Grand café 'Het Raadhuis'. Het pand is geheel in oude luister hersteld. Samen met Het Raadhuis presenteren we de Film & Food: film kijken terwijl je dineert!

Special

De locatie van de Special blijft tot aanvang een verrassing. Hou je van verrassingen, ga dan mee op de special en beleef de ultieme filmbeleving. We verzamelen op het Havenplein. Laat het lekker op je af komen! Dit jaar organiseren we de special 3x om andere bezoekers ook de kans te geven, dus mondje dicht voor de rest ;)

 

bottom of page