Filmlocaties

De draailocaties bevinden zich op West-Terschelling, allemaal op loopafstand van elkaar. Op die manier kun je gemakkelijk van de ene film naar de andere film lopen, ook wanneer je een vol filmprogramma hebt. Met uitzondering van de locaties van de Specials natuurlijk, die zijn geheim. Wel melden we een vertrekpunt in de tekst van de Special, dus check dit goed! 

 

Theater West End

In het knusse theater en bioscoop op West-Terschelling is Gerrit jullie gastvrije en vrolijke gastheer. Uiteraard herkenbaar aan de excentrieke bioscoopjas. Sinds 2018 runnen Gerrit en zijn vriendin Robin dit theater met veel plezier. 

 

Hotel NAP

Hotel NAP is één van de oudste hotels op West-Terschelling. Speciaal voor Filmfestival Terschelling wordt de ontbijtzaal omgetoverd tot een intieme filmzaal met comfortabele stoelen. Heb je een VIP film geboekt? Dan kijk je film exclusief met z’n tweetjes in de VIP room van Hotel NAP. Twee heerlijke hangstoelen in een speciaal ingerichte ruimte waar je samen kunt genieten van de film. Tijdens de film worden jullie verwend met bubbels en hapjes.

 

De Kraak

Deze voormalig gereformeerde kerk wordt ook wel gebruikt voor exposities, maar is daarnaast voornamelijk kantoor voor een evenementenbureau. Speciaal voor Filmfestival Terschelling wordt alles (letterlijk) aan de kant gezet en is het pand ineens een knusse bioscoopzaal. 

 

Doopsgezinde Kerk

Een pittoresk kerkje in de Molenstraat met niet de ‘standaard looks’ van een kerk. Het wordt ook wel het Schuilkerkje genoemd omdat aan de buitenkant niet te zien is dat het een kerk is.  

 

Dorpshuis Ons Huis

Het dorpshuis van het eiland waar verschillende activiteiten worden georganiseerd en waar exposities tentoon worden gesteld. Tijdens het filmfestival mogen we deze locatie ombouwen tot fijne bioscoopzaal met een prachtig groot scherm!  

 

Het Raadhuis

Gevestigd in het oude raadhuis aan de Torenstraat schittert Grand café 'Het Raadhuis'. Het pand is geheel in oude luister hersteld. Samen met Het Raadhuis presenteren we de Film & Food: film kijken terwijl je dineert!

 

Westerkerk

Een monumentale protestantse kerk die is gebouwd in 1663 en vandaag de dag nog steeds in gebruik is. Wanneer je met de veerboot het eiland Terschelling nadert, kun je het torentje van de Westerkerk al boven de huizen zien uitsteken. Tijdens het filmfestival mogen we deze mooie kerk omtoveren tot filmzaal.