Programma

PARASITE te zien op Terschelling!

 

PARASITE is een briljante zwarte komedie uit Zuid-Korea die het verhaal vertelt over een groeiende kloof tussen arm en rijk. Deze film gaat gegarandeerd als wereldhit de boeken in, mede omdat het verhaal overladen wordt met prijzen. Bijvoorbeeld: de Gouden Palm van Cannes, Golden Globes, Bafta Awards en vier! Oscars. En allemaal voor beste film, regie en scenario, dus de hoofdprijzen.

 

Het verhaal

De familie Park woont op een heuvel in een moderne villa, ontworpen door een architect. Loop je vanaf hun huis naar dat van de familie Kim, dan is dat een lange afdaling door steeds minder chique, steeds minder schone straten, tot in de onderste regionen van de stad. Daar, in een armzalig souterrain, woont Kim Ki-taek met zijn vrouw en hun volwassen zoon en dochter. Alle vier hebben ze de carrièreloterij verloren. Het lukte de kinderen niet om toegelaten te worden tot de universiteit. Moeder was atleet tot ze te oud werd, vader werd ontslagen. Ze behelpen zich met losse klussen, zoals pizzadozen vouwen, tot zoon Ki-woo via een vriend een baantje krijgt als huiswerkbegeleider. Zo vindt hij zijn weg naar de rijke familie Park.

 

Uitzonderlijk
PARASITE is een komedie, maar ook een thriller en drama. En eigenlijk is de film nog veel meer. PARASITE is een zeldzaam geslaagde cocktail van maatschappijkritische arthouse met onvervalst blockbustervermaak. Een onbetwist meesterwerk dat vermaakt, ontroert en ontregelt. Het is DE uitzonderlijke film die eens in de zoveel jaar zijn weg vindt naar de bioscopen.

 

PARASITE op Terschelling
SEPTEMBERFILM geeft Filmfestival Terschelling toestemming de film nu al op Terschelling te vertonen. Unieke kans! Boek je tickets voor 28, 29 februari of 1 maart.

Alvast heel veel plezier!

 

DATA

Vrijdag 28 februari 20.00 uur Dorpshuis Ons Huis

Zaterdag 29 februari 20.00 uur Dorpshuis Ons Huis

Zondag 1 maart 14.00 uur Dorpshuis Ons Huis

Tickets: €8,50

Boeken: Stager

 

 

Het filmprogramma van Filmfestival Terschelling 2019 nog even nalezen? Je kunt hier alle filmbeschrijvingen in pdf downloaden.

​​​